top of page

Godkännande av ny medlem

Medlemsansökan hanteras i samband med styrelsemöten.


Det kan därför ta upp till  1 månad (i vissa tillfällen längre om vi flyttar något möte pga sjukdom eller annat) från det att handlingarna laddats upp hos vår förvaltare, innan ni år svar.

Överlåtelsetillsyn

Föreningen utför, i samarbete med vår tekniska förvaltare på SBC, en okulär tillsyn av lägenheten i samband med överlåtelse.


Tillsynen ersätter inte varken köparens undersökningsplikt eller säljare/mäklares upplysningsplikt - utan är endast till för att styrelsen ska få översikt över de delar som föreningen ansvarar för.


I samband med att alla överlåtelsehandlingar inkommer till vår ekonomiska förvaltare, får vår tekniska förvaltare besked om att det är dags att boka tillsyn. Säljaren blir kontaktad av vår tekniska förvaltare för tidbokning och det är först efter genomförd tillsyn som vi behandlar överlåtelsen.

Nyinflyttad?

Styrelsen vill börja med att hälsa dig välkommen till bostadsrättsföreningen Viborg 1!

Föreningen kännetecknas av sitt lugn och sin trivsamma atmosfär, och vi hoppas att du ska trivas här.

Tillsammans äger vi våra hus och det är genom månadsavgifterna vi finansierar hela föreningens drift. Vi vill därför betona hur viktigt det är att vårda lägenheten och allt övrigt som vi äger gemensamt.

Om lägenhetsnummer

Din lägenhet har två olika lägenhetsnummer, som används på lite olika sätt.


3-siffrigt lägenhetsnummer

Ett 3-siffrigt, mellan 005-126, som ska användas i all kontakt med styrelsen och vid felanmälan till fastighetsskötarna. Ditt lägenhetsnummer återfinns på avin och på din lägenhetsdörr.

LM-kod

Dessutom har varje lägenhet ett 4-siffrigt lägenhetsnummer som används i kontakt med myndigheter, exempelvis vid folkbokföring. Detta lägenhetsnummer berättar på vilken våning i respektive trapphus och i vilken ordning din lägenhet kommer på respektive våningsplan. Det innebär att om du exempelvis har lägenhetsnummer 1202 så berättar 12 att du bor på våning 3 (våning 1 räknas som 0, även om det är en hel eller halv trappa upp), och 02 berättar att du bor bakom andra dörren räknat från vänster. Det innebär också att vi som har 18 trapphus har 18 lägenheter med lägenhetsnummer 1202, därför är inte detta nummer lämpligt att använda vid kontakt med styrelsen eller vid felanmälan till förvaltarna.

Namnskyltar bostadsrätt

I samband med överlåtelse beställer föreningen nya namnskyltar till trapphustavla, porttelefon och dörr.


Skyltarnas utseende

Skyltarna på trapphustavlan är svarta med vit text, porttelefonen silverfärgade med svart text och lägenhetsdörren märks med vita bokstäver.


Namn på skyltarna

Skyltarna kommer innehålla enbart medlemmars namn - det vill säga en sambo som inte är medlem kommer inte få sitt namn på någon skylt - och finns det flera delägare i bostadsrätten så kommer samtliga av dessa namn att finnas på skyltarna oavsett om alla bor i lägenheten eller ej.


Sambo/Inneboende?

Det är tillåtet att sätta upp en lapp med en eventuell sambos namn på dörren, men klisterlappar och annat som sätts upp på föreningens trapphustavlor eller porttelefoner kommer att plockas bort.

Eventuell rengöring eller ersättning av skador på glaset kommer att debiteras den medlem som orsakat dessa.

bottom of page