top of page

Att tänka på inför när det gäller vårens och sommarens balkong- och trädgårdsliv ☀️

När vi nu äntligen börjar lämna vintern bakom oss så är vi många som börjat längta tills det är dags att inviga både balkongen och innergården för säsongen!


Vi vill därför bara påminna om ett par förhållningsregler:


Fasaden tillhör inte det inre i din lägenhet, och du har ingen rätt att göra ingrepp i denna. Det spelar ingen roll om du sett en granne sätta upp vindskydd, eller om det funnits något på balkongen tidigare som plockats bort. Alla ingrepp i fasaden - även minsta lilla skruv - kräver föreningens tillstånd. Vi vill verkligen inte ha in fukt bakom fasaden eller sprickor i teglet!


Grillning sker lämpligen på någon av föreningens 3 grillplatser. Önskar du grilla på din balkong görs detta endast med elgrill och ingenting annat. Tänk på att röken kan vara störande för de som bor i närheten. På grillplatserna används rimliga mängder tändvätska - det är inte särskilt trevligt när lukten av tändvätska ligger som ett tungt moln mellan husen och tränger in (och stannar kvar) i lägenheterna.


Rökning är tillåten på balkongen, inom rimliga gränser. Tänk på att även dina grannar vill kunna nyttja sina balkonger eller ha fönster och balkongdörrar öppna när värmen kommer, utan att lägenheten ska fyllas av cigarettrök. Enligt ordningsreglerna från 2011 (du hittar dessa under Dokument) bör du respektera om din granne påtalar att rökningen stör.


Blommor och växter gör balkongen levande, men försök att undvika att vattna på ett sådant sätt att det droppar ned till grannen under dig.


Odling är någonting som ibland kommer på tal. Vi har en odlingslott, och den är upptagen. Vi har dock i omgångar fått muntliga förfrågningar om detta är någonting som kan utökas. Detta är någonting som kräver ett stämmobeslut, men under Kalender har det sedan sensommaren 2020 legat ett evenemang där du som är intresserad gärna får gå in och anmäla ditt intresse!


140 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Vid översvämning och skador utanför kontorstid

Vänligen ta kontakt med skadejouren vars telefonnummer sitter uppsatt i samtliga trapphus. Det finns ingen som helst mening att felanmälan ett stopp i ett avlopp via SBCs hemsida på en lördag, då dess

תגובות


bottom of page