top of page

Container

Under dagen idag kommer en container att placeras ut vid miljöhuset. Detta för att så snabbt som möjligt kunna få undan de möbler och annat som blivit fuktskadade i förråden under helgen som gått.


Många medlemmar har under de senaste veckorna haft tid över att rensa i sina förråd, och nu är det alltså läge att få forslat bort de saker som ingår i kategorin Grovsopor. Tänk på att packa dina möbler väl, så att vi utnyttjar containern fullt ut. Nästa container kommer i slutet av sommaren.


Containern är - som vanligt - endast till för Grovsopor. Till Grovsopor räknas lösa föremål i hemmet, till exempel hyllor, soffor och bord. Helt enkelt saker som inte hör hemma i ett vanligt avfallskärl i miljöhuset. Även din julgran räknas som en grovsopa.


OBS: Byggavfall, vitvaror, bildäck, färg och annat farligt avfall får under inga omständigheter kastas i containern, utan dessa ser du själv till att frakta iväg till rätt ställe. Det samma gäller TV-apparater och liknande. För mindre elektronik finns kärl i miljöhuset, men större elektronik fraktar du själv till närmsta bemannade återvinningsstation.


Vi måste dessvärre också återigen passa på att påminna om att ALLA medlemmar ska förpacka även sitt vanliga avfall väl, bland annat situationen runt pappen blir i perioder ohållbar när vissa medlemmar väljer att inte ens platta till sina kartonger innan de kastas i kärlen.

Även sortering i rätt kärl verkar vara lite komplicerat för ett fåtal av våra medlemmar. Bilderna och texterna är tydliga, och hittar du inte något kärl för det du vill slänga, så kan du utgå ifrån att det är ditt eget ansvar att det fraktas till återvinningsstationen eller soptippen. Är det någonting särskilt du undrar över, eller om du behöver hjälp med att förstå vilket avfall som får kastas i vilket kärl, så är du välkommen att ta kontakt med styrelsen per mail.

95 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Container v 16

Comments


bottom of page