top of page

Relining av bottenavlopp påbörjas v 44

Bakgrund:

I samband med filmning/spolning av de stående avloppsstammarna i vintras så upptäcktes flera hål på våra samlingsledningar/bottenavlopp - alltså avloppsrören som går under våra hus.

Sedan dess har arbetet med upphandling av först projektledning (SBC) och sedan själva reliningingen (Spoltec) pågått, och nu är det dags att starta arbetet.


Tidplan:

Arbetet kommer påbörjas under vecka 44 (måndag 26/10) och kommer att utföras i ett hus åt gången. Arbetet förväntas ta ca 4 veckor per hus.


Först ut blir Bellevuevägen 6, och vi återkommer om ordningen för övriga hus.


Hur det påverkar dig som medlem (kortfattat):

  • Du kommer kunna använda både kök och badrum i din lägenhet som vanligt - större delen av tiden.

  • Spoltec kan komma att behöva utföra arbeten i de vinds- och källarförråd där det finns stammar och avluftare. Berörda medlemmar blir informerade via lapp i brevlådan.

  • Källarutrymmen med golvbrunn/avlopp kommer att stängas av under arbetet i respektive hus. Det innebär att källartoaletter, tvättstugor och samlingslokalen i perioder kommer vara avstängda. Dock bara i ett hus åt gången, och eftersom alla medlemmar har tillgång till tvättstugor i alla hus - så hoppas vi att detta inte ställer till för mycket problem.

Informationsmöten:

Ytterligare frågor besvaras absolut bäst av Spoltec. Därför kommer det att hållas ett informationsmöte inför uppstarten av respektive hus.


För alla boende på Bellevuevägen 6 så kommer ett möte att hållas i samlingslokalen tisdagen 20 oktober kl 18.00.


Datum för övriga möten är inte ännu beslutade, men det går redan nu bra att anmäla sig för att få automatiska påminnelser när mötet närmar sig. Med tanke på rådande omständigheter så önskar vi att max 1 person per hushåll deltar vid informationsmötena.


Anmälan görs via nedanstående länkar - eller genom att gå in på brfviborg1.com/kalender där du också kan läsa mer om respektive möte.


354 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Vid översvämning och skador utanför kontorstid

Vänligen ta kontakt med skadejouren vars telefonnummer sitter uppsatt i samtliga trapphus. Det finns ingen som helst mening att felanmälan ett stopp i ett avlopp via SBCs hemsida på en lördag, då dess

Comments


bottom of page