top of page

Vid översvämning och skador utanför kontorstid

Vänligen ta kontakt med skadejouren vars telefonnummer sitter uppsatt i samtliga trapphus.


Det finns ingen som helst mening att felanmälan ett stopp i ett avlopp via SBCs hemsida på en lördag, då dessa ärenden endast hanteras under kontorstid.


Under påskhelgen (påskafton) blev det tydligen översvämning pga stopp i avlopp på Hillerödsvägen 5. Först TVÅ dygn senare blev jouren kontaktad, varför ingen åtgärd skedde förrän då. Tråkigt när det blir ett försäkringsärende för att källaren stått i avloppsvatten i 2 dygn, särskilt när vi har en självrisk på mellan 2 och 3 prisbasbelopp vid vattenskador, dvs mellan 96 600 kronor och 144 900 kronor. En kostnad som finansieras av medlemmarnas månadsavgifter.


Nu har det tydligen skett igen, och denna gång blev jouren kontaktad först idag, trots att någon medlem sett översvämningen redan igår.


Dessutom:

  • Sluta kasta saker i avloppen som inte hör hemma där, så slipper vi en massa onödiga stopp.

  • Fett ska hällas av i petflaskor och kastas i de gröna kärlen för restavfall. Det ska absolut inte spolas ned i avloppet.

  • I toaletten får endast saker som passerat igenom kroppen samt toalettpapper spolas ned. Det innebär att tops, bomull, hår, hushållspapper, servetter, kattsand mm ska kastas soptunnan.

124 visningar

Liknande inlägg

Visa alla

Skräp

Vi tvingas med detta påminna om att golvet i miljöhuset under inga som helst omständigheter är till för att ställa ifrån sig EU-pallar, möbler, kökslådor och diverse skräp på. Och att nätburen för ela

Comments


bottom of page